קריאת מגילה בשני ערים יום פורים ובשושן פורים

  • י"ג אדר התשע"ה

שאלה

שלום הרב. אם אני נימצאת בערב קריאת מגילה בעיר אחת (צפת) ומחר ביום עצמו נוסעת לירושלים שזה ערב פורים. האם מותר לקרוא פעם אחת בצפת ויום למחרת בירושלים? או שחייב את שני הפעמים באותו יום ומקום? והאם אישה עם תינוק בן חצי שנה יכולה לשמוע פעם אחת מגילה או שחייבת פעמיים. תודה...

תשובה

לכבוד השואלת,

מי שנמצא בצפת בעלות השחר של יום י"ד אדר, מתחייב לקרוא מגילה פעמיים בי"ד: אחת בלילה (בצפת), ופעם השני ביום י"ד - אפילו אם נסע באמצע היום של י"ד לירושלים.

חייבת כל אשה לשמוע פעמיים - ואם קשה לה לצאת מהבית, תבקש מגבר שיכול לקרוא את המגילה להגיע לבית ולהוציאה ידי חובתה.

בברכה,

רב נחום