האם ניתן לצאת ידי חובה מקריאת מגילה באינטרנט?

  • י"א אדר התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני שואלת בשביל אמא שלי. אני חוזרת בתשובה, האם אמא שלי יכולה לקרוא מגילה מהאינטרנט עצמאי? כי רוב הסיכויים שהיא לצערי לא תלך לבית הכנסת. השאלה אם היא יכולה לקרוא פעמיים לבד ?

תשובה

שלום וברכה

לא ניתן  לצאת ידי חובת קריאת המגילה אלא מתוך מגילה כשרה הכתובה על הקלף. אם היא לא יכוהל הלגיע לבית הכנסת ניתן להצטרף לקריאה של בתי חב"ד הפזורים בכל רחבי הארץ או כל שכן שיש לו מגילה כשרה.

אם תשיגי עבור אימך מגיהל כשרה היא תוכל לקרוא גם בעצמה.