תפילת מנחה בתענית אסתר

  • ז' אדר התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, אני רוצה להתייעץ בדילמה שאני מתמודד איתה בימים אלו. אצלנו בעבודה אנחנו מקיימים מדי יום תפילת מנחה וב"ה אנחנו זוכים כמעט כל יום להתפלל תפילת מנחה במניין. חלק מהמתפללים שמגיעים אלינו ככל הנראה לא ילכו להתפלל במניין בתענית אסתר (או בכלל ) אם לא נקיים מניין בעבודה אם זה בגלל השעה ואם זה בגלל סיבות אחרות. הבעיה היא שאין לנו ספר תורה. השאלה היא האם לקיים את המניין בכל זאת ומי שיכול יגיע אחר כך לבית כנסת וישמע קריאת התורה או לבטל את המניין ומי שחשוב לו יתאמץ להגיע לבית כנסת. חשוב לציין שבוודאות חלקם לא ילכו לבית הכנסת. כמו כן רובם ככולם בני עדות המזרח. תודה מראש על תשובתכם

תשובה

שלום וברכה

אם אפשר לדאוג להביא ספר תורה לתפילה בוודאי עדיף. אם לא, ראוי להתפלל שם ללא ספר תורה ומי שיכול ישלים את הקריאה אחר כך.