שאל את הרב - כללי

מזל דגים

  • ל' שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,אומרים שמי שנולד בחודש אדר לא שולט עליו עין הרע?איך זה יכול להיות?הרי על כולם יש עין הרע ,ואפילו כשהולכים להוציא עין הרע בעופרת רואים שבכולם זה שולט בלי שום קשר למזל

תשובה

לכבוד השואלת,

לפי מה שבררנו אצל אשה המורידה עין הרע בירושלים ע"י עופרת, אין הכלל של "מי שנולד בחודש אדר אין עין הרע שולט עליו" כלל גולמי, אלא שיש בו פרטי פרטים.

ולפי מה שהיא מסרה, הדבר תלוי גם ביום בחודש שבן אדם נולד, וגם בצירף השעה שבו נולד. [וכן יש להוסיף מגמרא שבת קנו - גם ביום השבוע שבו נולד].

ולפי דבריה, יש מישהוא  שהיא כבר עשתה שנולד באדר, ולא היה להם שום עין הרע. ויש שהיו להם, והדבר תלוי ביותר פרטי פרטים וכנ"ל.

בברכה,

רב נחום