הגשת חלב לחילוני אחרי ארוחה בשרית

  • ל' שבט התשע"ה

שאלה

אני חוזר בתשובה מזה שנים ואימי חילונית מבוגרת, לפעמים מבקשת ממני להגיש לה חלב לאחר ארוחה בשרית, איך לנהוג?

תשובה

לכבוד השואלת,

הכי טוב, שתנסי להאריך את הזמן עד השלמת שעה מן הזמן שגמרה האמא אכילת הבשר, ואז מותר להביא לה.

עוד עצה טובה, שתחזיקי בבית שמנת לא חלבית - אולי זה יספיק לאמא במקום החלב.

ואם גם זה וזה לא יועיל, והאמא רוצה דוקא שתביאי לה את כוס החלב תוך שעה אחרי אכילת בשר - תצטרכי להגיד לה באופן נאות שאת כעת נעשית שומרת מצוות, והתורה אוסרת לך לסייע לה לעשות מה שאסור על פי תורה גם במקום של כיבוד אם.

בברכה,

רב נחום