שאל את הרב - כללי

תורת כף היד

  • כ"ט שבט התשע"ה

שאלה

שלום הרב רציתי לדעת האם לכולם גם לגברים וגם לנשים קוראים בכף יד ימין? אם כן מה מסמלים הקווים שנמצאים על כף יד שמאל? והאם לתינוקות ניתן לקרוא בכף היד ? האם קו החיים שלהם ישתנה או שזה נתון גורלי שנקבע בעת ביאתם לעולם... ? אשמח לקבל את תשובתך... חשוב לציין שאני יודעת שלא כדאי להתעסק עם זה אבל הייתי בשיעור תורה על חכמת כף היד וזה קצת בילבל אותי אשמח שתעשה לי קצת סדר בתודה מראש הילה..

תשובה

לכבוד השואלת,

אנני בקי בתורת כף היד, אבל תוכלי לעייני בלינק:

http://www.hidabroot.org/he/video/61692

כפי מה שהבנתי מן המקורות, ישנם כן פסים  שיכולים להשתנות על פי מעשה האדם ומילוי חובתו בקיום תורה ומצוות להקב"ה.

ולכן אינו כדאי לסמוך על קריאת דברים אלו, כי העיקר תלוי בהמשך עבודת האדם את אלוקיו כל ימי חייו, ואם עושה שינוי בתחום הזה לטובה, אז גם שאר חלקי חייו נתונים לשינוי.

בברכה,

רב נחום