שאל את הרב - כללי

פרסום תכנים "מפחידים" באתר לזיכוי הרבים

  • כ"ג שבט התשע"ה

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב אני בעל תשובה ברוך ה'. ה' זיכה אותי להקים אתר לזיכוי הרבים. הוא משלב הרבה הוכחות ליהדות אך גם יש בו נישה לצפנים בתורה, הצפנים חלקם מדברים על מלחמה קרובה ח''ו, על עימות בין אובמה לנתניהו, שאובמה הוא לא ידיד של ישראל בקצרה וקשר עם אליהו ומשיח במוצאי שביעית בי' טבת התשע''ו (רק לפני זמן קצר לפי זכרוני פירסמתם צופן לגבי מורניה שהתגלה עוד לפני המקרה איתו) בין היתר פירסמתי באתר גם את דברי האוטיסטים, ובפרט מוישל'ה שמתריע בפני זמנים קשים בפורים, שיהיה לנו כאן "המן" שנצטרך להינצל ממנו. בין היתר פירסמתי את דברי האזהרה של רב מקובל בית כנסת באשדוד עמרם ועקנין, שרבנים לא הקשיבו לו, אך כבוד הרב התריע גם שלוש שבועות לפני המשט בעזה, שבועיים לפני השריפה בכרמל, 3 ימים לפני עמוד ענן, וכחודש לפני צוק איתן! אכתוב קצת על ההתראה החדשה משמים באמצעות "עלית נשמה" היא התקבלה ביום ג' ו' בתשרי, נתנו לו 120 יום התראה שנגמרים יומיים לפני פורים - אני מפרט בקצרה מהדברים שנאמרו והובנו. שקיימת ועומדת סכנה נוראה של מצפון תיפתח הרעה ח''ו, אך הדבר עומד ותלוי בתשובתם של ישראל. יעשו תשובה מוטב, ואם לאו.. ה' ירחם ויציל ויגן. והסכנה יכולה להיות בהמשך גם מאויבנו שבתוכינו שיכולים להפוך לאויב ורוצח בפועל ע''י כלי רכב, נהגי אוטובוס, טרקטור, וכדו', וכן רופאים מכונאים ועוד. והם אמנם זוממים להפתיע אותנו בדברים קשים רח''ל. (דרך אגב, חיזבאללה הגיבו על חיסול מורניה שהם מחכים לרגע המתאים להגיב) עוד הודיעו לו שרב גדול בישראל עתיד להפטר מן העולם ח''ו. רבותיו של רבי עמרם (שדיברו איתו בעלית נשמה, השמות בסרטון) דרשו ממנו שישתדל לעורר את עם ישראל מהקטן ועד הגדול, לתשובה שלימה ואמיתית, וכן שידבר עם רבנים ודיינים שיעשו תפקידם בהנהגת העם בנאמנות. שכל אחד מהם ישתדל לחזק את חומות הדת כפי יכולתו ובכלל זה לטרוח להשכין שלום בין איש לאשתו ולא למהר לגרש זוגות נשואים. ועוד ועוד. חודש לאחר מכן הרב עבר עלית נשמה קשה מאד שבחסדי שמים הוא קם ממנה, ואמרו לו שאם הוא לו ילך ויזהיר שהנשיא של המדינה הגדולה (אובמה) רוצה לקבור אותנו חיים הם שופטים על כבוד הרב במוות ח''ו (וזה ידוע כבר כמה היחסים בין נתניהו ואובמה גרועים, וכל הדברים שהם עושים או מנסים לעשות נגדנו הממשלה שלו) כפי שאנחנו רואים כבוד הרב חלק מהדברים שנאמרו לו כבר התגשמו ה' ירחם, עם הרעה שהתפתחה בצפון, ועם הערבים שהתחילו לתקוף ולרצוח ה' ירחם ויגן. גם לפני מספר ימים נפטר הצדיק מיובניאל יהי זכרו ברוך, וגם האנשים הקדושים שנהרגו בבית הכנסת השם יקום דמם. לשאלתי: שאלתי שאלה את אחד הרבנים באתר כלשהו, והוא אמר לי להתרחק מנביאי הבעל, ובקיצור, הוא לא מאמין בו, וגם לא באוטיסטים (למרות שכתבתי לו את ההסכמה של הרב שטיינמן לגבי האוטיסטים על כך שטוב להפיץ ולפרסם דברים אלו וכו'. אך כבוד הרב אמר לי לעזוב את זה. וגם שיש לקרב בדרך של אהבה, תוך פנייה אל השכל ואל הרגש הבריא, ולא דרך יצרים ופחדים! (אציין שה' חנן אותי ללמוד קצת פסיכולוגיה ואני אכן מנסה לעשות זאת) אך מדי פעם צריך גם להתריע אנשים, כי אין מה לעשות, ה' מתריע ומתריע, ושלח לנו נביאים שיתריעו אותנו רבות. כבר נכתב לדורו של משיח "האמת נעדרת"... "אין תוכחה" וכו' מתואר בנביא יואל פרק ג' שערב גילוי משיח, סמוך ליום ה' הגדול והנורא, נערים וזקנים יחלמו חלומות ויראו חזיונות: {א} והיה אחרי כן אשפוך את רוחי על כל בשר ונבאו בניכם ובנותיכם זקניכם חלמות יחלמון בחוריכם חזינות יראו: {ב} וגם על העבדים ועל השפחות בימים ההמה אשפוך את רוחי: {ג} ונתתי מופתים בשמים ובארץ דם ואש ותימרות עשן: {ד} השמש יהפך לחשך והירח לדם לפני בוא יום ה' הגדול והנורא: {ה} והיה כל אשר יקרא בשם ה' ימלט כי בהר ציון ובירושלם תהיה פליטה כאשר אמר ה' ובשרידים אשר ה' קרא: (יואל, ג') הפירסום על המסר משמים שקיבל כבוד הרב ועקנין ברוך ה' נכנסו לכתבה הזאת אנשים, היא הכי פופולרית כמדומני באתר (צפיתי דרך הסטטיסטיקות, לא כתוב שמות אנשים ספציפיים - רק מידע) וראיתי שגם לחצו על המאמר "איך חוזרים בתשובה" אני מרגיש שזה יהיה לא נכון להוריד את הכתבה הזאת מהאתר שה' חנן אותי בו. האם אני מחויב להקשיב לכבוד הרב ששאלתי אותו, או שאני יכול להקשיב לרב שטיינמן לדוגמה בנוגע לאוטיסטים. וגם לעזור בעצם לרב ועקנין שמנסה להמשיך לעורר את העם, וערך תפילות השבוע הזה בקברי צדיקים על הגזרה ח''ו. אני פשוט לא מוכן שזה יהיה על המצפון שלי שיכולתי בעזרת ה' לגרום לעוד אנשים להתקרב ובכך אולי בעזרת ה' למתק את הגזירות, או ברחמיו הרבים על כל מעשיו אפילו על הלא ראויים כמוני להציל את כולנו בזכות איזה יהודי אחד שהתעורר - ובכלל לבטל את כל זה. איך אני יכול להוריד את זה מהאתר? האמת היא שאני יודע שה' מה' יתברך, אך בכל מקרה האם אני מחויב להוריד את התוכן מהאתר? כי הרי כבוד הרב שטיינמן היה חיובי לגבי הפצה ופרסום דברי האוטיסטים, ולגבי דברי הרב ועקנין, אני מרגיש שהוא איש כשר לחלוטין (ואני לא תמים, ברוך ה' אני יודע על רמאים) אך הוא מהבאבות שלוקח כסף. האם אסור לי לפרסם את דבריו? תודה רבה כבוד הרב! אה, והנה הלינק לסרטונים והעלון, (הסרטון הראשון הוא העיקרי) http://wp.me/p5iALx-zM (אני מקפיד רק על תכנים כשרים באתר). תודה רבה רבה על הקריאה כבוד הרב, שבת שלום ומבורכת לנו ולכל עמנו ישראל :)

תשובה

שלום וברכה

גם לי נראה שאין להתייחס לדברי הרב וקנין ולא לדברי האוטיסטים.

אבל אין איסור לכתוב את הדברים אבל נראה לי שיש לפרסם זאת בצורה פושרת כגון כותרת מעניין הרב פלוני אומר דברים אלו ואלו מבלי לנסות לשכנע בצדקת הדברים כך זה לא יזיק כלל.