תפילה וברכות

האם מותר לברך ברכות השחר בצהריים?

  • כ"א שבט התשע"ה

שאלה

האם מותר להגיד ברכות השחר וברכות התורה בצהריים? תודה רבה על העזרה!!

תשובה

שלום רב,

אפשר לברך עד השקיעה (ראה שו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן ד, והלכה ברורה סימן מו סעיף יט), וברכות התורה גם לאחר מכן.

אולם אם כבר התפללת שחרית ורק דילגת על ברכות השחר, אין לומר אלקי נשמה שחתימתה המחזיר נשמות לפגרים מתים, כי כבר יצאת ידי חובה בברכת מחיה המתים בתפילת שמונה עשרה (והוא הדין אם כבר התפללת שמונה עשרה של מנחה). ואיש לא יאמר גם ברכות התורה הואיל ויצא ידי חובתו בברכת אהבת עולם (שו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן ה. ואישה ספרדייה יכולה לברך ברכות התורה אם נוהגת לברך אהבת עולם בלי שם ומלכות וכדעת הגר"ע יוסף זצ"ל בשו"ת יביע אומר חלק ח' חלק אורח חיים סימן ח).

בברכה,

הלל מאירס