האם מותר ללוות כסף בבלנדר?

  • כ"א שבט התשע"ה

שאלה

שלום יש חברה שניקאת בלנדר שהיא לוקחת מאנשים כסף ונותנת הלוואות לנצרכים כעין מתווך ומי שנותן כסף מקבל אחוזים מההלוואות שנותנים לאנשים השאלה האם יש פה איסור ריבית כי סוף סוף אתה נהנה מאחוזים או שאני נתתי כסף והם מתעסקים עם זה ואני לא בתמונה למרות שאני נהנה מזה בסוף תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יש בזה איסור ריבית וחובה להוסיף סעיף בהסכמים מול החברה שכל ההלוואות הם בהיתר עיסקא בלבד.