שאל את הרב - כללי

שאלה לגבי נפטרים

  • כ' שבט התשע"ה

שאלה

שלום, לפני כחודש חלמתי שאני נמצאת במערת אליהו הנביא ומספר ימים אחר כך חלמתי שהחזון איש מבקש ממני לעשות דבר מה. בעקבות החלומות נסעתי למערת אליהו הנביא ועשיתי שם סעודה, אולם את בקשת החזון איש טרם מילאתי. מה פירוש הדבר ומדוע נגלו אלי בחלום שתי הדמויות הללו? אציין כי אני לא דתייה . תודה מראש על התשובה

תשובה

לכבוד השואלת,

ראיית פני צדיק בחלום הוא סימן טוב, ובפרט כשזוכים לראות את אליהו הנביא זכור לטוב.

וכאן שהיית במערה שנקרא על שם אליהו הנביא ז"ל, יש לומר שגם בזה ישנו מעלה מיוחדת. וטוב הדבר שהלכת לשם לעשות סעודה לכבוד הנביא.

כמו כן הוא סימן טוב על זכות נשמתך, מה שזכית לראות את אחד מהמאורות הגדולים שבדורות הקודמים, החזו"א ז"ל.

ואם בחלום הוא ביקש ממך לעשות דבר מה, כדאי לך לקיים את הבקשה.

גם תבקשי בלשון שלך מאת הקב"ה, שהואיל ןהוא יתברך זיכה אותך במראות האלו שאינם זוכים לזה כל אחד, שהוא יזכה אותך וידריך אותך ג"כ למלא את תפקידך כאן בעולם הזה בתוך ימי חייך, לפי גודל וחשיבות נשמתך.

בברכה,

רב נחום