פגעתי למישהו ברכב ונסעתי.

  • י"ח שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. לפני כחצי שנה כשיצאתי מהחניה מבית הוריי פגעתי לאחד השכנים ברכב פגיעה קלה אך עדיין פגיעה. השעה היתה 5 בבוקר ואני שהייתי נסערת בלי לחשוב פעמיים נסעתי. התקשרתי לאמא שלי כמה שעות לאחר מכן לשאול אם היא יודעת של מי הרכב והיא אמרה שהיא לא יודעת וגם אף אחד מהשכנים לא התלונן, הנחתי לזה . הדבר התחיל להטריד אותי לאחרונה רבות ואני מרגישה ייסורי מצפון מה גם שההורים שלי עברו דירה לעיר אחרת ואני לא מגיעה לאותו אזור כלל ואין לי שום דרך לברר של מי היה הרכב . יש משהו שאני יכולה לעשות מבחינה הלכתית? עליי להפוך עולמות כדי למצוא את בעל הרכב ? או שעליי לתת צדקה??אשמח לתשובה. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

תניחי שם פתק שלפני כך וכך זמן פגעת ברכב חונה ומי שנפגע מתבקש להתקשר ..

בהצלחה,