כיבוד הורים או התחזקות

  • י"ז שבט התשע"ה

שאלה

שלום רב. אני גרה בחו''ל וברצוני לנסוע לארץ ולהתחזק במדרשה. ההורים שלי מתנגדים כי הם חוששים שאחרי שאחזור לא אמצא עבודה (כיום אני מורה בבית ספר יסודי דתי) האם על פי ההלכה אני חייבת לשמוע בקולם? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה
אין חובה לשמוע בקולם, אבל עשי מה שבידך להרגיעם. חשוב מאוד לבוא לארצינו הקדושה להתחזקות במדרשה כראוי, זה יועיל מאוד לכל חייך ולחיי הדורות הבאים שיצאו ממך ועל כן בוודאי מצווה גדולה לבוא לכאן. יש לזכור שכל הפרנסה היא רק משמיים ובוודאי לא תפסידי מכך שאת מתחזקת בתורה ויראת שמיים.
בברכה