מה דינו של סיר בשרי שטיגנו בו בצל עם כף עץ חלבית?

  • ט"ו שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. ברצוני לדעת מה דינו של סיר בשרי שטיגנו בו בצל עם כף עץ חלבית. הכף לא היתה בשימוש חלבי מעל שבוע ימים אך בכף יש מעט חריצים ולא ניראה שבלוע משהו בתוכם. בתודה מראש מירי

תשובה

שלום וברכה

לדעת בני ספרד הבצל כשר פרווה וכן הסיר הבשרי. אם השתמשו בסיר בתוך 24 שעות בבשר ולא השתמשו בזה לאח רמכן לדבר חאר לפני הטיגון של הבצל יש להכשיר את הכף עץ.

לבני אשכנז אם עירבו את הבצל בתחילת הטיגון הבצל נאסר ובתנאי שלא השתמשו במחבת לדברים אחרים שאינם בשריים בין השימוש הבשרי לשימוש בבצל. אם השתמשו בזה לדבר פרווה לאחר השימוש הבשרי אין הבצל נאסר וכך גם לא הכף.