גילית שאני כהן. מה עליי לעשות?

  • י"ב שבט התשע"ה

שאלה

שלום רב, לפני מספר שנים גיליתי שאני כהן למרות ששם המשפחה שלי אינו מרמז על כך. אבי סיפר לי שאנחנו כהנים אך במשפחתו לא נהוג לעשות ברכת כהנים בבית הכנסת או לא להיכנס לבית קברות וכדומה. השאלה היא האם אני נחשב לכהן מן המניין? אני דווקא כן רוצה להתחזק בדבר ולעשות את החובה והזכות המוטלת עליי ומאז הגילוי אני גם משתדל שלא להיכנס לבית קברות (באזכרות למשל). מה עליי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

יש לפנות לבית הדין הרבני/משרדי הרבנות באיזור מגוריך שיבדקו את העניין לאשורו, אם אכן יתברר שאתה כהן, בוודאי שעליך לנהוג בכל מצוות הכהונה לברך את עם ישראל ולהקפיד על טומאת מת וכו'.

בברכה,

בנימין שמאולי