מעניין
לא היה לנו מושג: אלו הטעויות שרובנו עושים עם שניצל
הוא אמור להיות פריך, זהוב ועסיסי – אבל אצל רבים מאיתנו השניצל יוצא שומני, מתפרק או יבש. שפים חושפים את הסודות הקטנים שעושים את ההבדל בין שניצל ביתי בינוני לבין ביס מושלם של מסעדת מישלן
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם כ' אייר התשפ"ה

כולנו גדלנו על שניצלים, אבל לא כולנו יודעים להכין אותם כמו שצריך. למרות שמדובר במנה בסיסית, רוב הבשלנים נופלים בדיוק באותן טעויות: טיגון מהיר מדי, שמן קר מדי, ציפוי שלא נדבק – והרשימה עוד ארוכה. להבדיל מרוב האנשים, שפים מקצועיים מתייחסים לשניצל כמעט כמו לאומנות. אז מה הם עושים אחרת, ואיך גם אתם תוכלו לשדרג את השניצלים שלכם לרמה חדשה?
בואו נתחיל בטעות הראשונה: העובדה שאתם שמים את השניצל שטבלתם הרגע בביצה - בפירורי לחם וישר לטיגון.
שפים מסבירים כי הדרך הנכונה היא לטבול את השניצל בציפוי, ולתת לו לנוח במקרר לפחות לחצי שעה. "זה עוזר לפירורים להיתפס טוב יותר על הבשר, ומונע מהם להתפרק בזמן הטיגון".
הטעות השנייה היא שאנחנו מחממים את השמן אבל לא בודקים אם הוא חם מספיק. "כשהשמן שלכם לא מספיק חם, הוא סופג שמן, והרבה. שפים מחממים את השמן עד שהוא בטמפרטורה של 180 מעלות. אם אין לכם מדחום - עשו ניסוי קטן באמצעות פירורי לחם. שימו כמות זעירה שלהם בשמן, ורק אם הם מבעבעים מיד - זה סימן שהשמן שלכם מוכן", הם אומרים.
הטעות השלישית היא שימוש בביצה בלבד לציפוי, בעוד ששפים מוסיפים לביצה כף חרדל או כפית רוטב סויה שמוסיפים לא רק טעם אלא גם אחידות לציפוי ופריכות.
הטעות הרביעית היא בשר עבה מדי, וכמו שאתם יודעים, שפים נוהגים לדפוק ולשטח את השניצלים לפני טיגון, כדי שיהיו דקים. "העובי הנכון הוא 1 ס"מ. בצורה כזו השניצל מתבשל שווה בכל חלקיו, ולא נשרף מבחוץ בזמן שהפנים עוד חי".
הטעות החמישית היא כשמטגנים יותר מדי שניצלים בבת אחת. תאמינו או לא, אבל בכל פעם שאתם מכניסים חתיכת שניצל חדשה לשמן היא מורידה את הטמפרטורה שלו, מה שגורם לשניצלים להפוך לשומניים במקום לקראנצ'יים.
הטעות השישית והאחרונה היא שאתם מניחים את השניצלים בגמר הטיגון על צלחת עם נייר סופג, כשבפועל צריכים להוציא אותם אל רשת צינון כדי שהאדים לא 'יבשלו' את השניצל מלמטה כמו בנייר הסופג. כשהאדים 'מבשלים' את השניצל מלמטה הוא הופך לרך מדי.