בריאות ותזונה
אוכלים 5 פעמים שוקולד בשבוע? זה מה שיקרה לכם
מחקר רחב היקף מצא קשר בין צריכה קבועה של שוקולד מריר (בלבד) לבין סיכון מופחת לסוכרת מסוג 2. אל תמהרו לרוץ למזווה, אבל בהחלט כדאי להכיר את היתרונות של החטיף הנהדר הזה
- יצחק איתן
- פורסם ט"ז אייר התשפ"ה

אם אתם מהאנשים שלא יכולים לוותר על קוביית שוקולד בסוף היום – יש חדשות טובות. מחקר מקיף שנמשך שלושה עשורים וניתח נתונים של יותר מ-192 אלף אנשי מקצוע בתחום הבריאות, מצא כי לאכילת שוקולד מריר עשויות להיות השפעות בריאותיות חיוביות, ובמיוחד הפחתת הסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2.
לפי הממצאים, שפרסמה הדיאטנית הקלינית שירלי מלכה באתר N12, משתתפים שצרכו חמש מנות שוקולד מריר או יותר בשבוע, הפחיתו ב-21% את הסיכון לחלות בסוכרת, בהשוואה לאלו שכמעט לא אכלו שוקולד. לדבריהם, הסיבה נעוצה בעיקר בפלבונואידים – רכיבים נוגדי חמצון ונוגדי דלקת המצויים בקקאו.
שוקולד מריר מכיל כמות גבוהה של קקאו – לרוב 50% ומעלה – מה שמקנה לו תכולת סוכר נמוכה יותר ותועלת תזונתית גבוהה יותר לעומת שוקולד חלב. בנוסף, הוא תורם לעלייה מתונה יותר ברמות הסוכר בדם, בשל ערכו הגליקמי הנמוך.
הרכיבים הפעילים בקקאו, ובפרט פלבונואידים כמו פלבון-3-אולים, מסייעים בשיפור הרגישות לאינסולין, תומכים בתפקוד כלי הדם, ומעכבים את ספיגת הסוכר במעי – מה שעשוי לתרום לאיזון גלוקוז באופן טבעי.
ובכל זאת, שוקולד מריר עדיין עתיר קלוריות ושומן, ולכן מומלץ לשלב אותו בתפריט במידה – ורק בגרסאות עם לפחות 70% קקאו. "היתרונות הבריאותיים קיימים, אבל כמו תמיד – המינון עושה את ההבדל", מסכמת מלכה.