בריאות ותזונה
איך ליהנות ממשתה פורים (בלי לאכול יותר מדי)?
ליהנות מהמשתה בלי להתחרט אחר כך – איך לאכול בחוכמה בפורים, לשמור על שמחת החג, ולסיים את היום בהרגשה קלילה? טיפים לאכילה מודעת ושמחה בפורים
- שירי פריאנט
- פורסם ו' אדר התשפ"ה

השולחן עמוס בכל טוב. מגשים של אוזני המן מתוקים, יינות משובחים ומנות מגוונות ועשירות שמזכירות לנו שכל המהות של המשתה היא חגיגה – ובחגיגה הרי לא סופרים קלוריות, נכון? אבל רגע אחרי החג אנחנו מבינים שאולי היה עדיף ליהנות קצת אחרת.
אז איך אפשר לחוות את השמחה של פורים, להרגיש חלק מהחגיגה, אבל בלי תחושת הכבדות שמגיעה אחר כך? הכנו עבורכם מדריך לאכילה מודעת בפורים – כי גם משתה יכול להיות שמח ובריא בו זמנית.
התחילו את היום נכון – לא בצום
רבים חושבים שאם הם יחסכו בארוחת הבוקר, יישאר להם "יותר מקום" למשתה. האמת? זו טעות. צום ממושך רק מגביר את תחושת הרעב וגורם לנו להתנפל על האוכל בלי שליטה. התחילו את הבוקר בארוחה מזינה ומאוזנת, שתכלול חלבון (כמו ביצה או יוגורט), פחמימה מורכבת (כמו לחם מלא או שיבולת שועל) וקצת שומן בריא (אבוקדו, אגוזים).
תתכננו מראש – מה הכי שווה לכם לטעום?
במקום למלא את הצלחת מכל הבא ליד, נסו רגע להתבונן על השולחן ולבחור מראש את הדברים שהכי עושים לכם חשק. כך תוכלו ליהנות באמת מהאוכל שאתם אוהבים, במקום לאכול סתם מתוך הרגל.
זכרו ליהנות מהאכילה עצמה
כשאנחנו מוקפים בחברים, משפחה ושמחת החג, קל מאוד לאכול במהירות ולפספס את ההנאה שבאוכל. נסו להאט, לקחת ביסים קטנים, ולהרגיש את המרקם והטעמים. כך גם תהנו יותר וגם תשבעו מהר יותר.
אל תשכחו לשתות – מים, לא רק יין!
יין הוא חלק בלתי נפרד מהחג, אבל הוא גם עלול לגרום לנו לאבד שליטה על כמויות האוכל שאנחנו צורכים. הקפידו לשתות מים בין כוס לכוס, וגם במהלך הארוחה, כדי למנוע אכילה מתוך צמא.
איזון זה שם המשחק
אפשר לחגוג את פורים וליהנות מהמאכלים המיוחדים שלו, אבל במידה. תנו לעצמכם ליהנות, בלי רגשות אשם, ובלי "לנצל את החג" לאכילה מיותרת.
שורה תחתונה
המשתה של פורים הוא הזדמנות לשמחה אמיתית – אבל לא חייבים לצאת ממנו בתחושת כבדות. עם קצת מודעות ותכנון, אפשר ליהנות מכל הטוב שהחג מציע, בלי לוותר על הבריאות והאנרגיה הטובה.
חג פורים שמח ובריא
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212