מעניין

כל הטעויות הנפוצות שאתם עושים כשאתם מבשלים פסטה

מבשלים פסטה וחושבים שזה ממש פשוט? תתפלאו לשמוע שיש לא מעט טעויות קטנות שיכולות לשנות לגמרי את התוצאה – הנה איך לעשות את זה נכון

אא

פסטה היא אחד המאכלים הפופולריים ביותר בעולם, עם מגוון סוגים ואפשרויות שמתאימים לכל טעם. למרות הפשטות שבבישול פסטה, ישנן לא מעט טעויות שמביאות לתוצאה פחות מוצלחת. הנה כמה מהטעויות הנפוצות ביותר וכיצד ניתן להימנע מהן כדי ליהנות מפסטה מושלמת.

1. שימוש בכמות מים קטנה מדי

רבים נוטים לבשל את הפסטה בכמות מים מצומצמת, מתוך מחשבה שזה יחסוך זמן או שיש מספיק מקום בסיר. אך למעשה, פסטה זקוקה לכמות גדולה של מים כדי להתבשל בצורה אחידה ולא להידבק. כלל האצבע הוא לפחות 1 ליטר מים לכל 100 גרם פסטה. כמות מספקת של מים גם תבטיח שהפסטה תשמור על המרקם האל דנטה שלה.

2. הוספת פסטה לסיר לפני שהמים רותחים

ממהרים? לפעמים קשה לנו להתאפק ואנחנו רוצים להוסיף את הפסטה למים ברגע שהתחילו לרתוח קלות. אבל הכנסת הפסטה לפני שהמים מגיעים לרתיחה מלאה יכולה לגרום לה להתבשל בצורה לא אחידה ולהפוך לדביקה. חשוב לוודא שהמים רותחים בחוזקה לפני שמוסיפים את הפסטה.

3. לא מוסיפים מלח למים

אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא לא להמליח את מי הבישול. המלח לא רק משפר את הטעם של הפסטה עצמה, אלא גם תורם למרקם האופטימלי. הפסטה סופגת את המלח במהלך הבישול, מה שמבטיח שהיא תהיה מתובלת בצורה נכונה. כלל האצבע הוא כף מלח על כל ליטר מים. לא צריך לחשוש שזה יהיה מלוח מדי – רוב המלח יישאר במים ולא ייספג בפסטה.

4. שטיפת הפסטה לאחר הבישול

שטיפת הפסטה לאחר הבישול היא טעות משום שכך אנו מסירים את כל מה שטוב בה. המים העמילניים שהפסטה פולטת במהלך הבישול תורמים ליצירת הרוטב בצורה מיטבית. שטיפת הפסטה מסירה את העמילן החיוני הזה, ומקשה על הרוטב להידבק לפסטה כראוי. אם רוצים למנוע הידבקות, עדיף פשוט לערבב את הפסטה עם מעט שמן זית.

5. מבשלים יותר מדי זמן

בישול יתר של הפסטה היא אחת הטעויות הבולטות, שהופכת אותה לרכה וללא טעם. המונח האיטלקי "אל דנטה" מתאר את המצב האידיאלי שבו הפסטה מבושלת במידה הנכונה – היא צריכה להיות רכה מבחוץ אך מעט קשיחה מבפנים. כדי להשיג זאת, יש להקפיד על זמן הבישול המומלץ המופיע על גבי האריזה ולבדוק את הפסטה לקראת סוף הבישול. זכרו – הפסטה ממשיכה להתבשל גם אחרי שסיננו אותה מהמים.

6. לא מערבבים את הפסטה במהלך הבישול

כאשר הפסטה נכנסת למים החמים, חשוב לערבב אותה בעדינות מדי פעם כדי למנוע הדבקות בין החלקים. ברגעים הראשונים של הבישול, יש סיכוי גבוה יותר שהפסטה תידבק, ולכן ערבוב יכול לשמור על הפסטה נפרדת ומבושלת בצורה אחידה.

7. שפיכת מי הבישול

מי הבישול של הפסטה הם אוצר שלא כדאי לוותר עליו. המים האלו, המכילים עמילן, יכולים להפוך את הרוטב לקרמי ועשיר יותר. לפני סינון הפסטה, כדאי לשמור חצי כוס ממי הבישול ולשלב אותם ברוטב. הם עוזרים לרוטב להידבק לפסטה בצורה מושלמת ויוצרים מרקם חלק ונעים.

8. שילוב פסטה ורוטב ברגע האחרון

טעות נפוצה נוספת היא להוסיף את הפסטה המבושלת לרוטב רק לפני ההגשה, מבלי לבשל אותם יחד. לאחר שסיננתם את הפסטה, יש להוסיף אותה מיד לסיר עם הרוטב ולבשל אותם יחד כמה דקות. זה מאפשר לפסטה לספוג את הטעמים של הרוטב וליצור מנה מאוחדת יותר מבחינת טעמים ומרקם.

שורה תחתונה: פסטה מושלמת – זה פשוט אך מדויק

בישול פסטה הוא אומנות בפני עצמה, וכדי להשיג תוצאה מושלמת יש להקפיד על כמה כללים בסיסיים. על ידי הימנעות מהטעויות הנפוצות ותשומת לב לתהליך, תוכלו ליהנות מפסטה עשירה, טעימה ומבושלת בדיוק במידה הנכונה.

הידברות נותנת הזדמנות של פעם בשנה, לחתום על שותפות בכל זכויות הידברות והגאון הרב זמיר כהן לשנת תשפ"ה בזיכוי הרבים הגדול בעולם. לחצו כאן >>> או חייגו: 073-222-12-12
 

תגיות:מתכוןתזונה

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה