בריאות ותזונה

חולים על החורף: איך נימנע ממחלות חורף וניפטר מהן במהירות?

אחרי שהתחלנו להתפלל על הגשם, בואו נעשה הכל כדי שנהיה פחות חולים בחורף

  • י"א חשון התשפ"ב
(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

החורף הישראלי הוא לא באמת חורף. ובכל זאת, אנחנו יודעים שהוא כאן לפי מחלות החורף שהוא גובה. אז נכון שמידי פעם זה כיף לבלות את הבוקר מתחת לפוך המפנק. ובכל זאת, עדיף לעשות את זה כשבריאים ולא כשקודחים מחום. איך עושים את זה? פשוט, מתחילים לטפל באופן טבעי במחלות בשלב שבו הן רק מתחילות. כך אפשר לסיים את המחלה בתוך כמה שעות. יותר מזה, גם בשעות האלה, שבהן מרגישים לא טוב, עדיין אפשר להמשיך לתפקד כרגיל. אך לפני הכל, חשוב להדגיש, כל האמור לעיל, לא אומר שאין צורך להיבדק אצל הרופא. להיפך.

תרופות סבתא: לא לכולנו מתאים לגרר שורשים ולחלוט צמחים במטבח. לא שזה לא טוב, להיפך זה מצוין וגם זול. אך לא לכולם יש זמן לקנות כל פעם חומרים טריים ולרקוח מהם תרופות. בדיוק בגלל זה קיימים בשוק הרבה מוצרים מצוינים שאפשר לקנות בבתי מרקחת ובבתי טבע.  

להקדים תרופה למכה: תארו לכם שתתחילו להיות חולים ביום שישי בצהריים, כשבית המרקחת כבר יהיה סגור. כך יצא שעד יום ראשון בבוקר תהיו חולים מאוד, ח"ו. לכן, תצטרכו לפנות שבוע ימים עבור המחלה, ובסופו של אותו שבוע תהיו מותשים, כך שתצטרכו להקדיש עוד כמה ימים עד שבאמת תחזרו לעצמכם. לכן, מיד בתחילת החורף צריך להצטייד בכל הוויטמינים, המינרלים וצמחי המרפא שיעזרו לכם לעבור את החורף בשלום. 

כאב גרון: מי שסובל מכאבי גרון, יודע לזהות את התחושה מיד כשזה מתחיל. אם תטפלו בזה בתוך השעה עד שעתיים הראשונות, תוכלו להתפטר מ"התענוג" תוך כמה שעות. לכן, כדאי שתמיד יהיה אתכם בתיק, כדור מציצה של פרופוליס. הפרופוליס יטפל באופן מקומי בכאב ובדלקת. טלו כדור אחד בכל שעתיים, עד שהכאב יעלם. אם כאב הגרון יתחיל באמצע הלילה, אל תתעצלו. קומו מהמיטה וטלו כדור. שווה להשקיע. חוץ מזה, חשוב שלכדור יהיה טעם טעים. כך, אתם והילדים תיטלו אותו בקלות, והוא לא ישאיר אצלכם טעמי לוואי בפה.

(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)

צינון: המטרה היא להוציא את הנוזלים החוצה ולא ליבש אותם בתוך הגוף. לכן כדאי להשתמש בשמן מנטה סיני. תמרחו ממנו טיפה אחת תחת כל נחיר. תוך שניות העיניים יתמלאו לכם בדמעות. זה לא יהיה נעים. אבל כשהכול יצא החוצה, תוכלו לישון מצוין. כשמדובר בילדים ובתינוקות עדיף להשתמש במי מלח שגם הם עושים את העבודה מצוין.

כאב אוזניים: ישנם הרבה שיטות טבעיות לטיפול בכאב. אני ממליצה כאן על אחת השיטות המוצלחות. קחו כפית של שמן זית והניחו אותה מעל הלהבה של הגז. תחממו מעט את השמן. הניחו את האצבע שלכם כדי לבדוק שהשמן חמים, אך לא רותח. טפטפו לתוך הכפית טיפה אחת של שמן אתרי בשם לבנדר שירגיע את הכאב וטיפה אחת של שמן אתרי שנקרא טי טרי (עץ התה), שיחטא את האוזן. קחו צמרון של תינוקות (כי צמר הגפן שבו הוא הכי עבה) והספיגו את השמן בצמרון. לאחר מכן הניחו את הצמרון החמים באוזן. התחושה החמימה נעימה ומרגיעה מאוד. כעת, הספיגו גם את צידו השני של הצמרון בתוך הכפית עם השמנים, קלפו את צמר הגפן מהצמרון והשאירו אותו בתוך האוזן. ניתן לחזור על הפעולה כל כמה שעות עד שהבעיה תיפתר. השיטה עובדת מצוין על מבוגרים, ילדים ותינוקות.

פרוביוטיקה: כמוסות של פרוביוטיקה מכילות חיידקים ידידותיים כמו החיידקים שביוגורט, אלא שכאן מדובר במיליארדים. למי שמרגיש אי נוחות כשהוא בולע כמוסה שמכילה חיידקים, שידע שהחיידק הוא ידידו הטוב ביותר של האדם. במעיים שלנו ישנה כמות עצומה של חיידקים. שמשתתפים בהמון תהליכים בגוף. ובין היתר, הם מחזקים את מערכת החיסון. עד כדי כך, שללא חיידקים, אין חיים. אז מי שאוהב להיות סטרילי, שידע שהגוף שלו ממש לא איתו בעניין הזה. מי שחולה גם בקיץ, מומלץ שייטול בכל ימות השנה כדור אחד של פרוביוטיקה, למניעה. מי שחולה הרבה פעמים במשך החורף, כדאי שייטול כדור אחד של פרוביוטיקה כבר ממוצאי שמחת תורה ועד בדיקת חמץ. אחרים, יכולים ליטול פרוביוטיקה מרגע התפרצות המחלה. ניתן ליטול פרוביוטיקה מגיל אפס. ואצל פגים, הפרוביוטיקה יכולה להציל חיים. שימו לב, לכל גיל יש החיידקים שטובים למעיים שלו. לתינוקות מומלץ לבחור אבקת פרוביוטיקה טעימה, כדי שהם לא יתנגדו. ערבבו 1/4 כפית אבקת פרוביוטיקה עם חלב אם.

ויטמין C: כשחולים אי אפשר להסתפק רק בוויטמין C שבפירות הדר. צריך הרבה יותר מזה. חשוב לדעת, שיש ויטמין C חומצי שנספג מעולה, רק שהוא לא מתאים למי שסובל מיתר חומציות בקיבה. אנשים אלה יכולים ליטול ויטמין C בסיסי. ויש ויטמין C בשחרור מושהה שנספג לאורך כל היום, שזה הכי טוב.

שיהיה המשך חורף בריא!

רוצים לדעת עוד? רכשו את סדרת השיעורים "לגדול בריא" שמעבירה הנטורופתית שרה בר אשר, בקמפוס היהודי של הידברות.

שרה בר אשר היא נטורופתית ומרצה בנושאי תזונה ותעשיית המזון. Barasher@zahav.net.il

 

תגיות:חורףמחלותבריאות

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה