ט"ו בשבט

ט"ו בשבט מגיע: כל מה שצריך לדעת על פירות

מתי כדאי לאכול פירות, אלו פירות מומלצים ומה בכלל אתם מרוויחים מאכילת פירות? כל מה שחשוב לדעת

  • י"ג שבט התשפ"א
(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

פירות הם הממתק של הטבע, ולפני שתעשיית המזון המציאה את הממתקים, הם היו הדבר הכי מתוק שקיים בעולם. אז קדימה, תאכלו פירות! הנה מה שאתם צריכה לדעת עליהם.

 

לוח זמנים: ארוחות ביניים

הזמנים הכי טובים לארוחת פירות הם ארוחת עשר וארוחת אחר הצהריים. כן, בדיוק בזמנים שאתם רגילים לנשנש חטיף פריך... כשאתם אוכלים פירות, כדאי שתאכלו גם חופן של אגוזים או שקדים. כך תקבלו ארוחה שמכילה את שלושת אבות המזון. תחשבו על זה.

 

שבעי רצון: סיבים תזונתיים

הפירות עשירים בכמות אדירה ומכובדת של סיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים חשובים ביותר לצורך חילוף חומרים תקין בגוף שלנו, וגם, הסיבים התזונתיים יוצרים תחושת שובע לאורך זמן, ושובע, זה בהחלט משהו שהייתם רוצים להרגיש במהלך היום. 

 

פצצת בריאות: מולטי ויטמין

רוצים לקבל פיצוץ של ויטמינים ומינרלים? תאכלו גם פירות. הפירות עשירים בחומצה פולית, בוויטמין C, בוויטמין K, באשלגן במגנזיום ובעוד ועוד. לא חבל שתוותרו על כל הטוב הזה? 

 

סוכר בפירות: פרוקטוז וגלוקוז

הפירות עשירים בשני החד סוכרים האלה. לצערי, העובדה הזאת לבדה מפחידה ומלחיצה הרבה אנשים, כי, אם יש בזה סוכר אז זה משמין. אז זהו, שלא! פרוקטוז וגלוקוז הם סוכרים טבעיים שלא עוברים תהליכים תעשייתיים כמו הסוכר הלבן והסוכר החום. הם טבעיים וממש מזינים. ואם כבר, אז תצמצמו את אכילת הסוכר מגזרת הממתקים! 

 

כמה כמה: מנת פרי

עבר עליכם עוד יום בלי שאכלתם שלוש מנות פרי? מתברר שפספסתם, ובגדול! מנת פרי שווה למשל לגודל של תפוז, או של תפוח, או לשני קיווי, או לשני תמרים, או לכוס דובדבנים, או לכוס תותים. בתיאבון!

 

פירות TO GO: מיץ

טיילתם ברחוב, וממש התחשק לכם לשתות משהו. הבחירה הכי טובה (אחרי מים) היא מיצי פירות. רק חשוב שתדעו שני דברים: אחד, כאן תקבלו את הפרי ללא סיבים תזונתיים (עיינו שוב בסעיף סיבים תזונתיים). והשני, כוס מיץ מכילה כמות עצומה של פירות. הרבה יותר משלושה.

 

לעולם חוסן: החיים בצבע

בפיגמנטים שמעניקים לפירות את צבעם, יש חומרים בשם "פיטוכימיקלים", שמחזקים את מערכת החיסון שלנו ועושים עוד הרבה דברים נפלאים. לכן כדאי שתכירו את הליקופן, שצובע את הפירות באדום, את הקרוטנואידים, שצובעים בכתום ובצהוב, את הכלורופיל, הלוטאין והסולפוראפאן, שצובעים בירוק, את האליצין, שצובע בלבן ואת האנתוציאנינים, שצובעים בסגול. לכל צבע יש תכונות נפלאות אחרות. על כן, שילוב של כל הצבעים הוא שילוב מנצח.

 

פירות מיובשים: ט"ו בשבט הגיע

אכלתם פירות מיובשים? כדאי שתדעו שהפירות מכילים גם רכיבים מתוך הרשימה הבאה: E 220 (דו תחמוצת הגפרית), E 905 (פרפין), E 202 (מלח אשלגן), E 223 (חומר מחטא), E 102 (טרטזין) ו-E 509 (חומר משמר). חבל! לכן כדאי שתאכלו תמרים, כי הם מתקמטים באופן טבעי על העץ, או שתאכלו פירות מיובשים שעברו ייבוש טבעי. ובכל מקרה, תקראו את מה שכתוב על האריזה.  

רוצים לדעת עוד? רכשו את סדרת השיעורים "לגדול בריא" שמעבירה הנטורופתית שרה בר אשר, בקמפוס היהודי של הידברות.

שרה בר אשר היא נטורופתית ומרצה בנושאי תזונה ותעשיית המזון. Barasher@zahav.net.il

תגיות:ט"ו בשבטפירותשרה בר אשר

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה