האם השבת משנה מה שנכתב בראש השנה

  • כ"ו תשרי התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, שאלה שאני חושבת עליה רבות וטרם הצלחתי ל"פצחה" באופן ממשי. חכמינו זצ"ל אומרים שיש להרבות בתפילות ובתחנונים ואף בסליחות לקראת יום הדין, שכן בראש השנה נכתב וביום הכיפורים נחתם בספרי ישרים, ספר החיים וכו'... שאלתי היא, איך עניין השבת, "מקור הברכה", שמי שמשמרתה זוכה לשמירה, ועל ידי כיבודה זוכים לפרנסה טובה וברכות במשך כל אותו השבוע, איך ברכת השבת משפיעה אם כביכול כל השנה נקבעה מראש השנה? האם השבת משנה את הטבע, כי בידוע שישראל מעל הטבע, או שבאמת הכל קצוב ונקבע ביום הדין? תודה רבה וכל טוב.

תשובה

שלום וברכה

ה' גוזר בראש השנה על האדם את מה שיעבור עליו בשנה הבאה. אולם בכל יום ויום ניתן לשנות את הגזירה ולהטיבה ובפרט בשבת יש בה מעלה מיוחדת שכל השפע נשפע דרך השבת ולכן יש כוח ויכולת באופן מיוחד להרבות את השפע יותר ממה שנגזר על האדם בראש השנה.