האם יש להשאיר את המינים אגודים?

  • י"ג תשרי התשע"ה

שאלה

שלום, האם יש לאגוד את 3 המינים לפני כניסת החג? ולהשאיר אתם אגודים במשך כל החג (לדוגמא במגבת), א שצריך לפרק את האיגוד לאחר שחוזרים מבית הכנסת ולהכניס את ההדס והערבה למקרר. האם ניתן ומומלץ לשים את 3 המינים אגודים בתוך אגרטל עם מים? תודה

תשובה

שלום וברכה

מותר לפרק את זה בכל זמן ובכל עת. רק בשעת קיום המצווה, יש להקפיד ששלושת המינים יהיו אגודים.

ניתן להכניס את המינים בתוך המים, כדי שלא יתייבש, אם כי, עדיף להניח את זה במקרר.