איך מבקשים מחילה מילד קטן שנפגע ממני?:

  • ט' תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב.. ראיתי שהרב כתב לאחד השואלים ששאל למה ממשיכים להתפלל על פרנסה אם כבר הוא נקצב לו מראש בראש השנה? והרב ענה כי שישאר מה שנגזר לו.. וזה ממש הירהר אותי והוריד אותי קצת בתפילה.. כי תמיד חשבתי שיהודי הוא מזל המזל והתפילה היא יכולה לשנות גם דברים שנחתמו כבר בראש השנה ואפילו מגלגולים קודמים.. או שאני טועה? אשמח אם הרב יענה לפני כיפור זה קצת הירהר אותי בכוח התפילה. ועוד שאלה .. לפני בערך שנתיים עבדתי בגן ומתוך להט הרגע (זה בלי נדר בחיים לא קרה לי-אני בחורה עדינה עם לב באמת טוב ומצפון גדול) דחפתי את אחד הילדים כי הוא לא הפסיק לברוח לי ולהפריע לילדי הגן שכולם כבר ישנו.. הוא ממש עייף אותי והייתי בלי שינה באותו יום ושהצלחתי לתפוס אותו דחפתי אותו למזרון והוא לא הפסיק לבכות... אני באותו רגע ממש התחרטתי ובכיתי שככה איבדתי שליטה.. ועד היום זה לא נשכח לי.. אין ל לי מושג איך להשיג את משפחתו. וגם אם אשיג מה אני יעשה הוא קטן מידי איך אבקש סליחה?? אני לא מצליחה לשכוח את זה!! תודה רבה...

תשובה

שלום וברכה

נא לשלוח לי לינק לתשובה. ברור שהאדם יכול לשנות את גזר דינו בכל יום והתפילה מועילה לכך וכדברי חז"ל יפה צעקה לאדם בין קודם גזר דין ובין לאחר גזר דין.

2. תתפללי לבורא עולם שיכניס בלבו של כל מי שנפגע ממך שיסלח לך ובעז"ה תזכי לסליחה מחילה וכפרה.