תשובה לפני יום כיפור

  • ח' תשרי התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב שלום אני נערה חרדית שמאוד לחוצה מזה שעדין לא הספקתי לעשות תשובה על חטאי-הכוונה לחרטה וידוי וקבלה לעתיד ,זה משום שיש לי הרבה דברים שאני צריכה לחזור בתשובה עליהם,והבעיה היא שבתהליך של התשובה צריך לפרט את החטא ולקבל לא לעשות אותו יותר לעולם על מנת שהתשובה תתקבל, אני מפחדת לקבל על עצמי לא לעבור את העבירות המסוימות הללו ברגע אחד, כי אני לא יעמוד בזה ,וזה גרם לכך שעדיין לא הספקתי לעשות תשובה כמו שצריך כי אני די מבולבלת ולא יודעת מה עלי לעשות,שמחר כבר יום הדין. אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד לדעת שאף שיתכן והיצר יחטיא אותנו שוב ובמקרה של נפילה נחטוא חלילה, אין זה מבטל את התשובה כלל. התשובה מועילה כאשר את רוצה באמת ובלב שלם שלא ליפול בחטא עוד, ומקבלת על עצמך שתשדלי שלא ליפול ועל כך את מתחייבת לעשות כל מאמץ שלא ליפול בחטא עוד ומבקשת את סליחת ה', זוהי התשובה המועילה.

אם בחודש טבת היצר יתגבר ויפיל אותך למרות רצונך העז כעת שלא ליפול שוב, זה לא יבטל את התשובה כלל.

חיזיקי ואמצי ועשי תשובה וה' הטוב יקבל את תשובתך ויסייע לך לשמור עצמך מכל חטא ועוון ותזכי לשנה טובה ומאושרת מלאה באור ה'.

בברכת גמר חתימה טובה,