האם יש עליי הקלות ביום כיפור?

  • כ"ו אלול התשע"ד

שאלה

שלום אני חייל וביום כיפור אהיה בשמירות באזור יהודה ושומרון. שמעתי שמועות שרב של צה"ל מאשר הקלות ביום כיפור . רציתי לשאול מה הדין של מי ששומר בכיפור האם מותר לו לשתות ולאכול ? לגעת בחשמל או לצפות בטלוויזיה שמשדרת מצלמות אבטחה? בנוגע לנעלי צבא שעשויות מעור האם מותר לנעול אותם כשאני בתפקיד בכיפור? תודה

תשובה

שלום וברכה

בוודאי חובה לצפות במצלמות האבטחה ובוודאי יש ללכת עם נעליים בעת השמירה מאחר ובמקרה הצורך לא תוכל לבזבז זמן מיותר בלבישת הנעליים, עליך להיות מוכן וערוך לצאת למלחמה על אוייבך בכל רגע.

בעניין השתיה הדבר תלוי היכן אתה מוצב ומה הוא המזג אוויר במקום וכמובן שחובה שתהיה מצוייד במים לעת הצורך כאשר מתרחש חלילה אירוע ביטחוני ותצטרך להיות בכושר מלא.