האם צריך לאכול לחם בראש השנה

  • כ' אלול התשע"ד

שאלה

הי כבוד הרב יש לי שאלה אני בדיאטה ואם אני אוכלת לחם שהוא פחמימה אז אני לא יכולה לאכול פחמימה אחרת כגון אורז וכדומה השאלה שלי אם אני חייבת לאכול לחם בארוחות החג ואם כן מתי בדיוק וכמה גרם של לחם לצאת מידי חובה? והאם הארוחה של הבוקר של החג יכולה להיחשב לי בתור ארוחת חג שעליה אני עושה ברכת המזון?

תשובה

שלום וברכה

חובה לאכול סעודה אחת בלילה וסעודה אחת ביום הכוללים לחם. יש לאכול לפחות כ54 גרם לחם. אם את אוכלת בבוקר לחם יצאת ידי חובת סעודת היום ואינך חייבת לאכול ארוחת לחם נוספת.