איזו תועלת יש לחילוני מכך שהוא צם ביום כיפורים?

  • ט"ו אלול התשע"ד

שאלה

איזה סיבה יש לאדם חילוני לצום בכיפור אם הוא יודע בעצמו שיום למחרת כיפור הוא יעשה בדיוק מה שעושה יום לפני כיפור כלומר( חילול שבת וכ..)

תשובה

שלום וברכה

א. הצום הוא מצווה בפני עצמה. טעות תהיה אם נאמר לאדם לא לקיים מצווה מאחר שהוא לא מקיים מצווה אחרת. הדבר דומה למי שאינו יכול להרוויח מליונים ולכן הוא מוותר על חייו לגמרי.

ב. אדם הצם ביום כיפור מכריז לעצמו ולכל העולם כולו. אני יהודי מאמין בבורא ובתורתו, אמת שהוא חוטא לאחר יום כיפור, אבל החטא בא מקושי להתגבר על ההרגלים ועל התאוות או מחוסר חינוך ומחוסר ידע בחשיבות המצוות, דבר זה מיקל מאוד על חומרת העוונות.

ג.  מאחר שביום הכיפורים הוא מגלה את דעתו שבעצם הוא רוצה לעשות את רצון בוראו הרי יש בזה תשובה בדרגה מסויימת ובוודאי התשובה אף שאינה מושלמת לגמרי, מנקה את האדם ומטהרת אותו ומקרב אותו לבורא יתברך שמו ובוודאי זכות זו תעמוד לו ביום הדין להקל עליו בדינו.

ה' יעזור שנזכה כולנו לתשובה שלימה מהרה,