לצום ולא לשמור את כל ההלכות בחג או לא לצום?

  • י"ד אלול התשע"ד

שאלה

שלום רב , שמי רז , יש לי שאלה בקשר ליום כיפור. אני בן אדם מאמין , מסורתי - ביום כיפור שומר כמו שצריך - בלי חשמל , צם , הולך לבית כנסת וכל מה שצריך. יש לי חבר חילוני - מסורתי שביום כיפור הוא לא עושה הכל. אני מאמין שעם השנים זה יעבור לו והוא ישמור - זה יום חשוב שצריך לכפר על החטאים שלנו. כיום הוא צם אבל מדליק חשמל(רואה טלוויזיה) , אני זה שהמלצתי לו לצום ושזה עדיף מכלום אבל שמעתי מכמה מקומות שאם צמים ומדליקים חשמל אז עדיף כבר לא לצום . אני אישית לא בדעה הזאת כי עדיף משהו מכלום כי אולי זה ישפיע עליו לטובה אבל אמרו לי שבכיפור זה יום אחר ושיש לו חוקים אחרים . אני אשמח לשמוע את דעתכם אם עדיף שהוא יצום עם חשמל או שלא יצום בכלל? תודה מראש, רז

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שהשפעת על חבירתך לצום ביום גדול וקדוש זה, בוודאי עדיף לצום אךף אם האדם עדיין לא זכה לשמור את המצוות בשלימות. אין בכך כל ספק.

ה' יעזור שבזכות שמירתו את הצום יזכה לאור גדול ממרומים ויזכה להתחזק יותר יותר ברוחניות עד שיזכה להתעלות לשמירת כל המצוות כולם, אמן כן יהי רצון.

בהצלחה,