האם משה רבנו היה יהודי?

  • כ"ח אב התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום. מתווכחים איתי בטענה שמשה רבנו לא היה יהודי.ובכלל המושג יהודי לא היה קיים אז. אז איך נקרא היהודי? ומה לענות? תודה

תשובה

שלום וברכה

בורא עולם בחר בבני אברהם יצחק ויעקב שהם יהיו מקבלי התורה לעתיד והם יהיו עמו. דבר זה נסגר סופית במעמד הר סיני אולם כבר לפני זה היו עם ישראל עם ה' כמבואר בתורה אין ספור פעמים ובהם שמות ג' ז'  וַיֹּאמֶר יְהוָה רָאֹה רָאִיתִי אֶת-עֳנִי עַמִּי אֲשֶׁר בְּמִצְרָיִם וְאֶת-צַעֲקָתָם שָׁמַעְתִּי מִפְּנֵי נֹֽגְשָׂיו כִּי יָדַעְתִּי אֶת-מַכְאֹבָֽיו: וכך לאין ספור פסוקים על כן בוודאי היה משה חלק מעם ישראל עם ה' שבהם בחר ה' להיות לו לעם סגולה והם אלו שזכו לקבל את התורה ולהיות עבד ה'.

בהצלחה,