יחסיות ימין ושמאל בהדלקת נרות חנוכה

  • י"א אב התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב.. קראתי את הכתבה הזאת: http://www.hidabroot.org/he/article/1056 בכתבה נאמר שביום הראשון של חנוכה שמים את הנר בצד ימין של החנוכייה, ולמחרת מתקדמים ושמים נר נוסף סמוך לקודם בצדה השמאלית. אבל ימין ושמאל זה רק ביחס לנקודת המבט. אם מסתכלים על החנוכיה מצד אחד ואחר כך הולכים ומסתכלים על החנוכיה מצדה האחר, הימין והשמאל מתחלפים. אז כשאנחנו מדליקים נרות בכיוון כלשהו אז תכלס אנחנו מדליקים גם מימין לשמאל וגם משמאל לימין, הכל לפי נקודת המבט, כך שבתכלס אפשר להדליק באיזה כיוון שרוצים. האם אני צודק?

תשובה

שלום וברכה

המנורה תהיה צמודה לקיד שליד הדלת או על אדן החלון ולכן הימין והשמאל של המדליק הם קבועים ולא משתנים כי אי אפשר להדליק מהצד השני.