האם מותר לאכול אחרי קריאת שמע?

  • כ"ז תמוז התשע"ד

שאלה

שלום,ידוע שבקריאה שעל המיטה,לאחר ברכת "המפיל",אסור לדבר,לאכול או לשתות,אבל - אם קראתי את הברכה בלא שם ומלכות,מותר לי אח"כ לאכול וכו'...? וזמן קריאת שמע של ערבית,הוא בשקיעת החמה או בצאת הכוכבים? והאם ישנן דרכים נוספות להרוג את המזיקים,כגון: קריאת תיקוני זוהר הקדוש למשל...?

תשובה

לכבוד השואל,

1. "אם קראתי את הברכה בלא שם ומלכות,מותר לי אח"כ לאכול?"

כן.

2. "וזמן קריאת שמע של ערבית, הוא בשקיעת החמה או בצאת הכוכבים? "

בצאת הכוכבים.

3. מהגמרא ברכות (ה.) משמע שמי שעוסק בתורה, פועל אותו דבר כמו הקורא קריאת שמע על מיטתו .

בברכה,

רב נחום