עבודה בחגים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אחרי חיפושים ב"ה מצאתי עבודה, ועכשיו התברר לי שבחגים בחול המועד כן עובדים אבל יום קצר, ולא בטוח שיתנו לי חופש. האם זה בעייתי? האם עליי להתפטר?... העבודה היא עבודה ממש פשוטה- בסך הכל פקידת קבלה במשרד. תודה רבה מראש..

תשובה

שלום וברכה

אין להתפטר. יש לנסות להשיג חופשה אפילו על חשבונך. אם הם דורשים לעבוד ולא מסכימים שלא תעבדי בימים אלו, הרי זה נחשב כדבר האבד ומותר.

ה' יעזור שתמצאי עבודה אחרת טובה יותר שלא תצטרכי לעבוד כלל בחול המועד.