האם נצרכת תענית על ראיית חמץ בפסח?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי שאלה דחופה ואני צריך תשובה דחופה כי אני לא יודע מה לעשות. אני חוזר בתשובה שנמצא בבית חילוני שלהורים לא אכפת משום דבר. לפני פסח אמרתי להם שצריך להחליף הכל בכשר שמא יש בהם חמץ, והם צחקו עלי שאני סתם מקצין. והינה עכשיו נכנסתי למקלחת, ותוך כדי סיבון ראיתי במקרה שמאחורי הבקבוק סבון רשום שאחד מהמרכיבים שלו זה וככה הוא רשום: tritcum vulgare (wheat) germ extract . עכשיו גם לי ואני מאמין גם לכם אין מושג מזה החומר הזה אבל הבנתי שהמילה wheat באנגלית זה חיטה. כנראה החומר הזה מופק מחיטה, אנא ממכם תגידו לי בבקשה שזה לא חמץ ואם כן מזה אני עושה עם הסבון הזה? וזה רק הוכחה שלצערי נפלה עלי שחמץ יכול להמצא בכל מקום. והאם כבוד הרב אני צריך לשבת בתענית על זה לכפרה על מה שראיתי כי ראיתי חמץ בפסח?

תשובה

שלום וברכה

כבר כתבו גדולי הפוסקים שמותר להשתמש בסבון אף אם יש בו מרכיב חמץ.