אכילת חמץ בפסח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני אדם שומר מסורת. השנה לצערי נזדמן לי לשתות בירה במסעדה כלשהי. רק לאחר מעשה נזכרתי שמדובר בחמץ. האם אני נחשב כמי שביצע העבירה בשוגג או במזיד? כיצד, אם בכלל, ניתן לכפר על עבירה של חמץ בפסח? בברכה, חג כשר ושמח

תשובה

שלום וברכה

עצוב מאוד. אי אפשר להגדיר זאת כשוגג גמור ואף לא כמזיד גמור. הדבר חמור וצריך תיקון ותשובה. תקבל על עצמך ראשית להקפיד מכאן ואילך מאוד מאוד בכשרות המאכלים באופן כללי ובפרט בפסח לא לאוכל בפסח זה מחוץ לבית כדי שלא תיכשל שוב.

כמו כן כדי לכפר על עוון שיש בו כרת צריך להקפיד מאוד על שמירת השבת וכבודה כראוי. דבר זה מהווה תיקון לאיסורי כרת.