איסור כרת בפסח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, יש לי משהו שמטריד אותי נורא ומעציב אותי מאוד ויותר לאחר שבדקתי וגיליתי שדין זה כרת ביום שישי לפני ליל הסדר בשעה אחת בצהרים אכלתי בטעות קורנפלקס לא כשר לפסח אני הקפדתי התאמצתי בניקיון לפסח והכשרתי את הבית שלא יהיה חלילה חמץ ,וביום חמישי שלפני ליל הסדר אחרי שבית היה נקי הלכנו לעשות קניות בסופר לא היה עדין כיסוי הפרדה של החמץ והסתכלתי על האריזה של הקורנפלקס (מאחר ואני אוכלת קטניות בפסח)היה נדמה לי שרשום כשר לפסח בדיעבד לאחר גילוי הטעות רשום לכל ימות השנה לא כולל פסח! באותו ערב עשיתי מכירת חמץ שברשותי,ולמחרת לאחר ביעור חמץ פתחתי את האריזה ואכלתי ממנה והסתכלתי וראיתי שזה מכיל גלוטן והצצתי שוב וראיתי על הצד מכיל שיבולת שועל ואז נחרדתי והסתכלתי וראיתי שרשום לא כולל פסח!!! שמתי את האריזה בארון שבחדר שירות ומאז אני לא שקטה ...כרגע אני בהריון אבל חשבתי לצום לאחר הלידה מה אני עושה????? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

עדיין לא היה איסור כרת מאחר ואיסור כרת מתחיל רק בליל פסח. מחצות היום של ערב פסח ועד לשקיעת החמה יש איסור תורה אבל אין בו כרת עדיין. מאחר ומדובר בחטא בשוגג די בחרטה עמוקה ובקבלה להיזהר לעתיד מאוד מכל חשש חמץ ולוודא היטיב להבא שמדובר במוצר כשר בפסח ודי בכך. אין צורך לצום ואת יכולה לתרום ח"י שקלים לצדקה להשלים את כפרתך ודי בכך.