שהייה בבית שלא הוכשר לפסח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב הוריי לא ימצאו בפסח בבית והבית אינו כשר לפסח, יש לי היכן לשהות בפסח אך תיכננתי בחול המועד להיפגש עם חברים בבית בשביל ללמוד השאלה שלי האם מספיק שאני אכניס את כל החמץ לארון או שעליי לבצע ניקיון יסודי בבית למכור את החמץ לגוי ולבצע בדיקת חמץ, גם יכול להיות מצב שהם יחזרו ביום שבת באסרו חג ואז יכול להיווצר מצב שהם יפתחו את הארונות וכדומה שאלה שנייה היא אם יצא לי לבקר במהלך הפסח בבית שאינו הוכשר לפסח האם אפשר לשתות שתיה קלה שכשרה לפסח בכוס זכוכית או רק בכוס חד פעמית והאם אפשרי להיות בכלל בבית כזה במהלך הפסח משפחתי הקרובה לא שומרת תורה ומצוות לכן אני יכולה להיקלע לכל מיני מצבים ועליי לדעת אם יש הקלות מסויימות לגבי השאלות ששאלתי תודה רבה לכם על על עבודת הקודש הנפלאה שאתם עושים חג פסח כשר ושמח

תשובה

שלום וברכה

חובה להניח את החמץ במקום מרוכז ולמכור לגוי את המקום וכן לבדוק את החמץ. אם הם יחזרו בשבת ויאכלו חמץ, אין כל בעיה מאחר והגוי מרשה להשתמש בדברים וכבר הפסח עבר.

מותר לשתות בכוס שטופה או בכוס חד פעמית.

בברכה,

בנימיןן שמואלי