לשבת בשולחן שיש בו מאכלים לא כשרים בפסח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום, אני שומר תורה ומצוות אך לצערי אבא שלי לא. אבא שלי הזמין אותי לסדר פסח. אבא שלי הזמין גם את אחים שלו, שגם הם לא שומרים תורה ומצוות. ככל הנראה הם יביאו לסדר מאכלים ללא חמץ שהם הכינו, אך הם לא מכשירים את הכלים לפסח ולכן האוכל שהם מביאים איננו כשר לפסח. במידה ואני מכשיר את הבית של אבא שלי , ואת כל כלי הבישול , ומכין אוכל כשר לפסח. האם מותר לי לשבת באותו שולחן שיש בו מאכלות לא כשרים לפסח?

תשובה

שלום וברכה

מותר לך לאכול איתם בשולחן אחד מהמאכלים שלך. אין לשטוף את הכלים שלהם יחד עם הכלים שלך.

עלה והצלח,