לחמניות כשרות לפסח ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, 1. מותר בפסח לאכול מצה עשירה? 2. מותר בפסח לאכול לחמניות כשרות לפסח? 3. האם יש חשש אמיתי לחמץ במצות רגילות (לא שמורות), מישהו אמר לי פעם שבמפעל למצות רגילות לוקחים את המצות שיש בהן חמץ (פגם באפייה) ומרסקים והופכים לקמח שממנו מכינים מצות אחרות, האם באמת יש חשש שבמצות האלה יש חמץ? 4. שפתונים שאין להם הכשר לפסח, מותר להשתמש? 5. בושם שיש בו מרכיב חמץ מותר להשתמש? המון המון תודה

תשובה

שלום וברכה

1. בני ספרד מותרים.

2. כן.

3. לא מכיר. אם יש לזה כשרות מהודרת, אין כל סיבה לחשוש לשמועות אלו.

4. שפתון שיש בו טעם טוב אין להשתמש ללא כשרות לפסח אף שאר השפתונים ראוי להקפיד לכתחילה שיהיו כשרים.

5.  ראוי להחמיר ולא להשתמש אלא למכור לנכרי.