אירוח גיורת שלא שומרת שבת בפסח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול האם מותר לי לארח בחורה בת 32 שהתגיירה פעמיים בגיל 12 ובגיל 22 והיום היא לא שומרת שבת ומצוות, היא יתומה מאב ואם ולבד בארץ. האם היא יהודיה? מותר לארח אותה בחג הפסח והיא תשמור כאן את השבת?

תשובה

שלום וברכה

מותר לארחה ולהשתדל להאיר את עיניה כמה חבל שהיא לא שומרת את המצוות כראוי וכך הפסדה עצום מאוד וכדברי הרמב"םהלכות איסורי ביאה פרק יד

הלכה ב
ומודיעין אותו עיקרי הדת שהוא ייחוד השם ואיסור עכו"ם, ומאריכין בדבר הזה ומודיעין אותו מקצת מצות קלות ומקצת מצות חמורות ואין מאריכין בדבר זה, ומודיעין אותו עון לקט שכחה ופיאה ומעשר שני, ומודיעין אותו עונשן של מצות, כיצד אומרים לו הוי יודע שעד שלא באת לדת זו אם אכלת חלב אי אתה ענוש כרת, אם חללת שבת אי אתה ענוש סקילה, ועכשיו אחר שתתגייר אם אכלת חלב אתה ענוש כרת, אם חללת שבת אתה ענוש סקילה, ואין מרבין עליו, ואין מדקדקין עליו, שמא יגרום לטרדו ולהטותו מדרך טובה לדרך רעה שבתחלה אין מושכין את האדם אלא בדברי רצון ורכים וכן הוא אומר בחבלי אדם אמשכם ואח"כ בעבותות אהבה.

הלכה ג
וכשם שמודיעין אותו עונשן של מצות כך מודיעין אותו שכרן של מצות, ומודיעין אותו שבעשיית מצות אלו יזכה לחיי העולם הבא, ושאין שום צדיק גמור אלא בעל החכמה שעושה מצות אלו ויודען.

הלכה ד
ואומרים לו הוי יודע שהעולם הבא אינו צפון אלא לצדיקים והם ישראל וזה שתראה ישראל בצער בעולם הזה טובה היא צפונה להם שאינן יכולין לקבל רוב טובה בעולם הזה כאומות, שמא ירום לבם ויתעו ויפסידו שכר העולם הבא כענין שנאמר וישמן ישורון ויבעט.