דין הקדמת בדיקת חמץ

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, בע"ה בתאריך יג´ בניסן יום חמישי בשעות הבוקר אנו עוזבים את ביתנו ונוסעים למשפחה בחו"ל. בדיקת החמץ צריכה להיות בלילה של יום חמישי ולכן ישנה בעיה לבצע אותה. פרט חשוב נוסף שחוזרים לביתנו לאחר חג הפסח. מה הדין במקרה זה, האם להקדים את הבדיקה ומה לגבי שריפת החמץ? אשמח לביאור הנושא תודה רבה. רועי בלאסן.

תשובה

שלום וברכה

יש להקדים את הבדיקה ליום רביעי בערב ללא ברכה, או למכור את כל הבית במכירת חמץ ואז אין חובה לבדוק את החמץ.