יום טוב או רע?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

עד עכשיו ייחסתי המון חשיבות לנושא של התפילה וכמובן עדיין אני חושבת שזה בעיקר הדבר שמשפיע, אחרי ההרצאות של הרב שלמה שבקס אני מבינה וגם שמעתי שישנם ימים שאינם טובים להתחיל בהם דברים. נקבע לי ביום י"ג בחודש, שזה יוצא למעשה בתענית אסתר בשעה 11 וחצי מבחן שיקבע לי למעשה את עתידי המקצועי. יש לי אפשרות לדחות אותו. האם זהו יום טוב להתחיל ולעשות אותו??? תודה רבה מראש בתאל נועה.

תשובה

שלום וברכה

כך נאמר בשולחן ערוך:

מִשֶּׁנִּכְנָס אֲדָר מַרְבִּים בְּשִֹמְחָה. וְיִשְֹרָאֵל שֶׁיֵּשׁ לוֹ דִּין וּדְבָרִים עִם עוֹבֵד כּוֹכָבִים יִשָּׁפֵט עִמּוֹ בְּחֹודֶשׁ זֶה:

וכך לגבי כל דבר ועניין, חודשי אדר וניסן בכללות מסוגלים להצלחה.

ביום יג אדר בתקופת מרדכי ואסתר, זכו עם ישראל לברכת ה' עליהם, שפרו את מעמדם, וזכו לצאת מגלות לגאולה.

בהצלחה - מנשה ישראל