התחזקות בשמירת לשון הרע

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום וברכה, ברוך השם אני בהליך של תשובה, היום אני הרבה יותר מודעת לכל העניין של לשון הרע, ומאוד רוצה לעבוד ולשפר את העניין הזה אצלי. יש לי שתי שאלות בעניין: (1)במקום עבודתי אני נתקלת בזה המון המון המון, רוב האנשים סביבי "חילוניים" ולא מודעים בכלל לחשיבות של הדבר הזה. ניסיתי לרמוז לבנות שאני יושבת איתן בחדר שזה דבר אסור, אבל דבר לא השתנה. אני לא רוצה להיות "מטיפה" למרות שאני יודעת שבאיזשהו מקום אני צריכה "להוכיח" אותן, אבל חלילה לא רוצה לגרום אצלן לאנטי ולרגשות שליליים כלפי הדת. בנוסף אינני רוצה לפגוע באף אחת מהן. השאלה שלי היא מה לעשות? איך אני יכולה לא להקשיב כשהן פונות אלי ספציפית? להגיד שאני לא רוצה לשמוע? ואם הן ייפגעו מכך? הרי דרך ארץ קדמה לתורה. אבל אני יודעת שיש איסור שמיעה של לשון הרע, ומה אני אשמה אם הן לא שומרות על הפה שלהן? (2)האם מותר לי לדבר עם בעלי על אדם אחר? לפעמים אני חייבת לפרוק וכנ"ל לגביו. הרי אם מישהו פוגע בי אני רוצה לשתף את בעלי. מה לעשות? תבורכו ותודה!

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות מאוד;

כשאת שומעת אותם דברים בעבודתך, תשתדלי לא להאמין הכול בלב.
תחשבי, אולי הדברים מוגזמים או לא אמיתיים.
אולי יש צד אחר בסיפור, ואולי אי הבנה וטעות.
כלפי חוץ, לא צריך להראות, שאינך קונה הכול.

בספר חפץ חיים מפורש, שלפעמים בן האדם מרגיש צורך לפרוק ולהוציא מהלב, ובמקרה כזה, הדבר מותר.

ברכה והצלחה;

יעקב משה