שבת

הוספת מים באוכל בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, בשבת האחרון שמנו פלטה ועליו האוכל שאמור להיות מונח למשך כל הלילה, כדי שזה לא יתייבש, כשאימי הגיעה שפכה מים, שמעתי שזה נקרא בישול, (תמיד רגילה לעשות כך) וכך גם אני נהגתי פעם אחת, אם זכור לי טוב ע"מ שהאוכל לא יתייבש, לאחרונה שמעתי שזה נקרא "בישול", ואם זאת בגלל שאימי לא ידעה יכולנו בכל זאת לאכול את האוכל (הסברתי לה לאחר שהגישה את האוכל ואמרה שהיא שפכה מים) והחלטי שלא לאכול, מה שנראה לי שהכעיס אותה או העליב אותה שכן היא הכינה את האוכל איפשהו במיוחד בשבילי ע"מ שפלטה תהיה דלוקה לכל הלילה, נאמר לי שאם זה היה בשוגג מותר היה לאכול-הייתי צריכה לאכול,בכל אופן לא אכלתי-ועכשיו אני חושבת שולי איפשהו העלבתי אותה בעניין הזה שכן הייתי צריכה לכבד את העובדה שהיא הכינה זאת בשבילי איפשהו-האם נהגתי נכון,האם הייתי צריכה לאכול?שהרי לא ידעתי בעניין זה של בישול בשוגג,בכל אופן אני רוצה לבקש סליחתה בעניין זה אך ארצה קודם לראות תשובתך ע"מ להסביר לה בדיוק מה קרה תודה מראש על העזרה והסבלנות

תשובה

שלום וברכה

אכן אסור לשפוך מים קרים לסיר.

אם חיללו שבת בשוגג, מותר בדיעבד לאכול את התבשיל ועל כן היית יכולה להקל ולאכול ומומלץ מאוד לבקש את סליחתה.

להבא ניתן להניח גם סיר מים חמים על הפלטה או לקחת מים ממיחם שבת ולשפוך לתוך הסיר, אם האוכל מבושל כל צרכו.