מותר לכבס בחול המועד?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1.בערב החג באנו לסוכה שלפי דעתי היתה כשרה. אכלנו שם והיו לנו ארבעת המינים כשרים.. אבל לא ברכנו עליהם וניענענו וכו´. האם כבר מאוחר? או שצריך לעשות את זה כל יום בחול המועד? והאם זו חובה?

2. שכחתי שאסור לכבס בכל המועד, ונשארה המון כביסה. אם אחכה עד מוצאי שבת, פשוט לא יהיה מקום בסל (והוא גדול). ועדיין, זה לא שלא יהיה מה ללבוש, פשוט ישארו בגדים שאנחנו פחות אוהבים או שלא מתאימים מבחינת המידה וכו', וגם אבא יכעס. אבל אני לא בטוחה שנספיק להשתמש בכל עוד במשך החג. מותר יהיה לכבס?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. גברים, חובה לנענע בכל יום עם ברכה. בנות פטורות מד' מינים. אם הם רוצות לנענע הרשות בידם. אבל בנות ספרדיות אינם יכולות לברך על המינים אלא לנענעם ללא ברכה.

כנ"ל לגבי סוכה.

2. לא נראה לי להתיר. ראי את כל הדברים המותרים בכיבוס בחול המועד.

בברכה,

בנימין