האם רווקה מברכת על ישיבה בסוכה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לשאול האם בתור רווקה שמתארחת, אני צריכה לברך כשאני נכנסת לסוכה, ואם כן, איזו ברכה בדיוק? והאם זו פעם אחת ביום או בכל פעם שאני נכנסת לסוכה? ואם אני מתארחת בסוכה שאני לא בטוחה שהיא כשרה, האם לברך? תודה וחג שמח.

תשובה

שלום וברכה

נשים ספרדיות אינן מברכות על הסוכה.

לנשים אשכנזיות מותר לברך (אינן חייבות). את הברכה מברכים רק לפני אכילת ארוחה שיש בה לחם.

אם אין וודאות שהסוכה כשרה, אין לברך.