שם

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

הגירה לחו"ל, ושינוי שם הוספתי שם אמצעי בעצה רעה ומאז חיי התהפכו , בעוד כשנה אוכל לחזור לשם המקורי או לחילופין להוסיף שם אמצעי אחר , האם יש לכבוד הרב איזה הצעה בשבילי? שאלתי השנייה היא , אני גר בחו"ל כבר שנים ובאחד ההרצאות שמעתי שאדם שעוזב את ארץ ישראל היא עבירה או לחילופין כי ארץ ישראל הקיאה אותו מתוכה האם תוכל להסביר יותר בנושא? תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

לגבי השם, לא הבנתי למה תצטרך להמתין כשנה, תחזור לשם המקורי ואת הרישום תבצע בעוד שנה.

לגבי חלק מהמהגרים - היורדים מהארץ נכונה ההגדרה המבוארת במקרא שהארץ הקדושה פשוט פולטת אותם מקרבה מעצם טבעה שהיא איננה יכולה להחזיק באנשים המתנהגים כתרבות גויי הארצות. אולם בספרי הקבלה מבואר כי `יש נשמות שצריכות דוקא חוץ לארץ", ולעתים ישנה שליחות מסויימת לנשמה יהודית דוקא בקצה האחר של העולם שלשם כך הוא חייב לצאת מן הארץ גם בעל כורחו, והקב"ה כבר מזמין לו את הסיבה שיצטרך לצאת. אין לנו מושג לשם איזה תיקונים היהודי גולה לפעמים עד קצה העולם, אבל בכללות ישנם הרבה ניצוצות קדושה המפוזרים בארבע כנפות הארץ שכולם צריכים להיתקן עד אחרית הימים, וזהו הטעם שעם ישראל נתפזר בין כל הגויים באופן שאין מדינה בעולם שאין בו יהודים בכל אופן, אם אין לך סיבה מיוחדת להישאר בחו"ל חזור לארץ וחבר את עצמך לקהילה תורנית.

והנני בברכה