מדיח, מיקרוגל ותנור לפסח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, א. האם צריך להכשיר מדיח לפסח? אם כן, כיצד? ב. כיצד מכשירים מיקרוגל ותנור לפסח? ג. האם שמרים הם חמץ גמור? ד. מה עושים עם חמץ גמור? תודה רבה! מורן

תשובה

שלום וברכה

מדיח, נקיון טוב טוב עם חומרי ניקוי, אחר כך להכניס את חומרי הניקוי המיוחדים של המדיח, ולהפעיל את המכונה כשהיא ריקה. לאחר גמר ההדחה המכונה כשירה לפסח.

מיקרו: נקיון טוב טוב עם חומרי ניקוי. לאחר מכן הכנס כוס מים והפעל לעשר דקות, עד שאדי המים יתפזרו בכל חלל המיקרו.

עם זאת רצוי לחמם בפסח רק בתוך שני שכבות כיסוי [ניילון], וכדו'.

תנור: ניקיון כנ"ל, אחר כך להפעיל על החום הכי גבוה למחצית השעה. תבניות יש לקנות חדשים. או להשתמש בתבניות חד פעמיות.

יש שמרים שהם חמץ גמור. רצוי לצרוך לפני הפסח. אם נשאר, אפשר לקיים בו מצוות שריפת חמץ, ואפשר גם למכור במכירת חמץ, עם יתר המוצרים שאינם כשרים לפסח.

חג כשר ושמח - מנשה ישראל