נוסח תפילת פסח תענו לי בבקשה לפני פסח :)

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד חג שמח שאלותי הן: האם אני צריך לקנות סידור חדש לפסח,או שאני יכול להתפלל את אותו הנוסח בסידור שכבר יש לי?(ואם אני יכול להתפלל בסידור שכבר ברשותי מה הסדר של התפילה? (ברכות השחר,קורבנות,פסוקי דזמרה....)) האם מותר למלא טפסי לוטו או טוטו או ווינר? מניחים תפילין ב7 ימי פסח? אם אדם מתפלל יחיד הוא יכול לומר את החלק שאחרי "ישתבח" (שרפי´ם וחי´ות...)? שמעתי שאסור אפילו לחשוב על חמץ,מה מברכים על מצה? המוציא מצה מן הארץ? וצריך לברך לאחר מכן ברכת המזון הרי מוזכרת שם המילה לחם? מותר לראות טלוויזי´ה ולעשות מלאכה ב7 ימי פסח?

תשובה

שלום וברכה

מומלץ לקנות מחזור לפסח.

בימות חול המועד מתפללים כרגיל ומוסיפים בתפילת שמונה עשרה את תפילת "יעלה ויבוא".

לאחר מכן אומרים "הלל" ולאחר מכן מתפללים "מוסף".

בחג הראשון והאחרון מתפללים את כל התפילה כמו בשבת ותפילת שמונה עשרה היא כמבואר

ולאחר מכן אומרים הלל ומוסף.

ראוי שבני ספרד ימנעו מקניית הגרלות.

בני אשכנז מותרים בלוטו אולם אין לרכוש טוטו.

יחיד אומר הכול.

מותר לחשוב על חמץ.

ובוודאי שמברכים כרגיל.

בחג הראשון והאחרון אסור לעשות מלאכה כבשבת.

מלבד בישולים שמותרים.

אם ישנם דברים לא ברורים אשמח לענות לך על הכול.

בברכה - בנימין שמואלי