כיצד ניתן לעזור לנשמה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם ניתן לעזור לנשמה בעולם האמת מפה ? אם כן , על ידי מה ? ועד כמה זמן ..כלומר אבי נפטר לפני שלוש שנים האם אפשר לעזור לעילוי הנשמה עדיין ?

תשובה

שלום וברכה

האדם עם פטירתו הרי הוא עומד במקומו ולא יכול לעשות עוד מצוות ולא מעשים טובים. רק מה שהוא עשה בעולם הזה מלווה אותו בעולם האמת.

ישנה עצה יחידה איך בכל זאת יכול הנפטר להתעלות עוד ועוד אף בעולם האמת, על ידי שבניו ובנותיו הולכים ברך ה' ומקיימים מצוות ומעשים טובים, כל מצוותיהם מעלים אותו עוד ועוד ובכך הוא זוכה להגיע למקומות עליונים שלא היה ראוי להם בזכות עצמו. כך גם חלילה להיפך, אם יוצאי חלציו אינם הולכים בדרך ה' ולא זכה להעמיד צאצאים יראי ה' הרי שהוא נענש על מעשי ילדיו שלא חינכם כראוי ואף לאחר שכבר כילה את עונשו על חטאיו והיה ראוי לעלות לגן עדן הרי הוא ממשיך לסבול בחטא יוצאי חלציו.

על כן עיקר עליית הנשמה היא באמצעות מעעשיהם הטובים של הילדים באמצעות שמירת השבת כשרות צדקה וכדו'.