אלמנה מותרת לכהן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, אני אלמנה בת 60 חוזרת בתשובה ברוך ה´ מזה 5 שנים, הכרתי כהן בגילי ואנחנו רוצים בעז"ה להתחתן. אך יש שאלה שמאוד מציקה לי, בעבר כשלא שמרתי מצוות היה לי בן זוג שלא היה יהודי, האם עכשיו שאני בתשובה מכפרת על חטא שבעברי ואוכל להינשא לו? רוצה לציין שאין בכוונתנו ללדת ילדים יותר, רק להקים בית יהודי כשר. אשמח אם תוכל לייעץ לי מה לעשות.

תשובה

שלום וברכה

מאחר וקיימת יחסים עם גוי את אסורה לכהן, אף שהתשובה מכפרת על החטא לגמרי אין זה מתיר אותך לכהן.

מאחר ואת אסורה לכהן בהחלט הרי שאין ספק שאין לך שום קשר נשמתי עם הכהן שהכרת והוא לא בן זוגך והיא לא תצלח.

בעז"ה בזכות החלטתך האיתנה שלא להתחתן איתו תכפרי לגמרי על חטא הגוי ותזכי לזיווג הגון משורש נשמתך.